הגעה לאתר:  הכניסה הרשמית: כניסה לשמורת האלמוגים בתשלום וצלילה לאחר קבלת תדריך מפקח של רשות הטבע והגנים.

חניה לרכב פרטי:  יש חניון בתשלום (כחול-לבן) 

גישה לנכים:  כן עם מעט עזרה .

כניסה למים: דרך שמורת האלמוגים בהתאם לכניסות המסומנות .

הצלילה: צלילה על פני שטח נרחב עשיר באלמוגים בכל העומקים ועד לעומק המרבי של 35 מטר. 
האתר מתאים לצלילה בכל שעות היום. 

מסלול הצלילה: אני נוהג לחלק את הצלילה בשמורה לשלושה מסלולים על פי העומק.
1. שמורה עומק: ירידה מתונה לאזור ה - 35 מטר. המדרון  מגיע לאזור חולי ושם פונים בצלילה לכיוון דרום או צפון.
אזור זה מאופיין במושבות אלמוגים גדולות, שרידים של מניפות מפוארות ויופי 
עצום שנמשך עד לאזור הגנים היפנים.

2. שמורה עומק מתון: 15-20 מטר. גם כאן אלמוגים נפוצים בכל השטח אם כי בצפיפות קטנה יותר. באזור זה ניתן להבחין לעיתים תכופות גם בתמנונים ודקרים.

 3. שמורה רדוד: הכוכב הגדול של האזור הרדוד הוא כמובן האתר המפורסם סלע משה. מצפון לו נמצא סלע יהושוע ומשם ניתן לצלול בסמוך לקיר השונית העשיר באלמוגים ומהוה את חזית השונית לכוון הים הפתוח.
בגלל העומק הרדוד יש להקפיד על איזון ושמירת מרחק בין הגוף (כולל מד הלחץ והאוקטופוס) לבין הקרקעית.
אין לחצות מערבה את סימון החבלים הצמוד לשונית. המעבר על פני השונית אסור בתכלית האיסור!


איור: טוני מלמקוויסט

דיירי המקום: האזור הרדוד שבחלקה הצפוני של השמורה הינו חולי ופה ושם נמצא נולים (בלט אלמוגים) בגדלים שונים. בלטים אלו גדלים מעל פני הקרקעית לגובה של מטר שניים, ואף יותר.

חלקם בנויים ממושבת אלמוג אחת גדולה בת עשרות ומאות שנים כדוגמת חרירן הבלטים, או מושבה של טורבנית - אלמוג צהוב הגדל עם כפלים רבים וביניהם נמצא לעיתים אלמוגים ממינים אחרים. מין נוסף הנפוץ באזור זה הינה השיטית - אלמוג הפטריה בעל צורת גידול הדומה לעצי השיטה שבערבה. בין ענפי אלמוגים אלו נמצא דג טיפוסי (קברנונית לימונית) החי צמוד לאלמוג זה ולא נראהו בשונית עצמה.  

על פני החול ניתן להבחין בהרבה קברנונים הרובצים בפתח המחילות ובסרטני הנקשן החיים איתם במחילה ונוהגים לנקות המחילה ולצאת מדי פעם עם גרגרי חול שהם מפנים. באזור זה מצויים סרטני נזיר הנושאים את ביתם איתם (קונכיות עזובות ללא החילזון שבנה אותן), תמנונים, דגי השושנון, מחבטן הסנפירים, תפארנים, תוכינונים, נצרנים למיניהם, דקרים, זהרונים ועוד. לא נשכח את הצבעוניים במיוחד כדוגמת הפיקסון, הפרפרונים השונים, הפזיות והחשופיות.

מידי פעם עובר לו צב יפיפה וברי המזל עשויים לזכות לראות את אחד מכרישי הלויתן שמגיעים לאזור.

ככל שמעמיקים, עולה צפיפות משטחי האלמוגים בשלל גוונים וצורות. כאן נפגוש מגוון רחב של  דגים אשר אינם נמצאים באזור הרדוד בנוסף ללהקות של שרביטנית, תמנונים ודגים גדולים.

ציוד עזר: אין באמת צורך בזכות מבנה האתר, כיוון החזרה ברור.

עזרה ראשונה: פינוי דרך החוף בסיוע המצילים. סיוע ממועדוני הצלילה

שומרים על הטבע: >>>>> לכללי ההתנהגות כוללים את כל מפרץ אילת. יחד עם זאת יש להקפיד במיוחד בתחום שמורת האלמוגים ושונית תמר.

  הוראות בטיחות: הוראות בטיחות:  ממזרח לקו המצופים יש תנועה של סירות. בצלילה בסמוך לגשר, יש להיזהר מאנשים שקופצים ממנו. יש לצאת לחוף אך ורק דרך מתחמי הגישה של השמורה. החלק הרדוד ירוק לכל הדרגות, החלק העמוק מ-20 מטר אדום לצוללי OW. בצלילת לילה יש לדווח לחיל הים בטלפון: 08-6366479 
 
מצאת טעות בכתבה? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו >>>>iDive@iDive.co.il

 

צילומים מהשמורה