עם יד על הלב: נכון שאתם מכירים את סיפור הזנוביה? בטוח. אין ספק ששמעתם, או, לפחות, אתם חושבים ששמעתם כבר את כל הסיפורים והאגדות על טביעתה של הספינה שהובילה טילים ואורניום לסוריה ובדרך טבעה, או הוטבעה (תלוי בגירסה) מול חופי קפריסין. מאז, הזנוביה הפכה לאתר צלילה מבוקש אליו מגיעים עשרות אלפי צוללים בשנה. והנה, באחד הימים האחרונים, במפגש אקראי עם שמוליק משיח, מדריך צלילה שהקים את מועדון הצלילה בנביעות ולאחר מכן שימש כמנהל מועדון ׳מנטה׳, צץ לו סיפור חדש ובמרכזו חבורה של ישראלים שהלכו לחפש ״מטבעות זהב בגודל המבורגר״ והיו לראשונים שצללו על הזנוביה כמה ימים אחרי שירדה למצולות. הסיפור המלא כאן אצלנו.

ואם כבר אגדות, יש לנו כמה מהן בגיליון החודש: לרגל פתיחתה של תערוכה רטרוספקטיבית של 50 שנות יצירה בעולם הים והצלילה, יצאנו לפגוש את האיש והאגדה - וגם חבר ותיק – שלמה כהן, שם מוכר וידוע בקרב קהילת הצוללים, שחתום על ספרי צלילה ואינספור עיצובים גראפיים ו"לוגויים" למועדוני ולעסקי צלילה בארץ ובעולם, אבל, גם על קריקטורות פוליטיות מבריקות. 

מהצד השני של הגלובוס, שתי אגדות נוספות: מרקו דימיטריייביץ' ועמוס נחום, שהחליטו להוציא ביחד ספר צילומים גדול מהחיים. הם מפגישים את הקוראים פנים אל פנים עם כמה מהחיות הגדולות ביותר שעל כדור הארץ ומזמינים את כולם להבין כיצד החיות משקפות את הטבע שלנו ומה אנו יכולים ללמוד על עצמנו על ידי התבוננות בהם והגנה עליהם.

בין לבין, יש לנו את חבר המערכת והצלם המוכשר מישל בראונשטיין, שזנח לרגע את צילומי נבחרות השחייה האמנותית במים המתוקים ושאר פרוייקטים מעוררי התפעלות וירד בציוד מלא לצלילה בים המלח. כן, כן. ים המלח. איך היה? בהחלט מלוח. וגם קצת כואב. פרטים מלאים – כאן אצלנו. הווארד רוזנשטיין, גם הוא כבר סוג של אגדה ואושיית צלילה, פותח מדור חדש שבו הוא מספר על מהפך הצילום הדיגיטלי ולאן הוא מוביל את ענף הצילום התת-ימי, אביב לוי, יצא לבחון את חיי הלילה בשוניות האלמוגים וחזר עם כמה תובנות ואבחנות מעניינות במיוחד ואילו איתן נדל, מבכירי הצלמים התת-ימיים בישראל חולק חוויות של מאחורי הקלעים והאתגרים הכרוכים בהפקות הגדולות.

יהיה מעניין? בטוח.

פילו