הוארד רוזנשטיין, אחד מהאבות המייסדים של הצלילה הישראלית, הקים עסק צלילה מצליח בסיישל לפני 30 שנה. הוארד היה אז הבעלים והמפעיל של הספינה Fantasea 2 שהציעה הפלגות וצלילה מספינתו. ״בזמנו מדובר היה באחת מחופשות הצלילה והנופש הטבות ביותר שניתן למצוא״, הוא נזכר בנוסטלגיה.

״כאשר צוללים ישראלים מרכיבים את ה-6 מ״מ שלהם, חליפות רטובות המוכנות לצלילה במים הצוננים של הים התיכון, הצוללים בסיישל צריכים להחליט אם לצלול בחולצת טריקו או ללבוש את חליפות הלייקרה לפני שהם צוללים למי הטורקיז״. 


חופשת צלילה באלדברה עם Fantasea 2

לדבריו, ההבדל הגדול והבולט ביותר בצלילות באתרי סיישל לעומת אתרי הים האדום הוא בכך שהשוניות בסיישל באיים הפנימיים עשויות גרניט ולא אלמוגים. הוא גם זוכר לטובה את להקות הדגים הענקיות שליוו כל צלילה. ״מדובר בסך הכל בצלילות יחסית רדודות, בעומקים של 12-25 מטרים והצלילות נינוחות ביותר״.

גם הוארד זכה לראות בסיישל כרישי לווייתן, ובעיקר בחודשי הקייץ, כאשר זרמים מהצפון מביאים את הפלנקטון. מבחינתו גולת הכותרת של הצלילות בסיישל היו וללא כל ספק הצלילות בארכיפלג של אלדאברה במרחק 1000 ק"מ מהאי הראשי, וכיום אחד האתרים הפחות נגישים לצוללים: ״מדובר באטול האלמוגים הגדול בעולם ושמורת טבע המוגנת על ידי האומות המאוחדות. אני משווה אותו לגאלאפגוס הטרופי, בגלל הכמות הרבה של סוגי בעלי החיים המיוחדים למקום זה בלבד.

במקום שכנו בזמנו מעל 160 אלף צבי ענק ולהערכתי האתרים שם הם אתרי הצלילה בין הטובים ביותר באוקיינוס ההודי. צריך רק לקחת בחשבון שמדובר בשלושה ימי הפלגה לכל כיוון מהאי הראשי.