טבלאות הדקומפרסיה שמיושמות כיום, ומונגשות בצורה פשוטה לשימוש, מעניקות בטיחות גבוהה מאוד לנוהגים על פיהן. שימוש מושכל במחשב הצלילה, אשר עוקב ומתעד אחר ההתנהגות האמיתית של הצולל במהלכה (בלי קשר לסיפור ש"מכר" לעצמו לגבי הצלילה שערך), נותן תמונה טובה של המתרחש במהלך הצלילה ומגביר אף יותר את הבטיחות בשימוש נכון. 
 
ועם זאת, בערך אחד מכל 7 מקרים המגיעים לטיפול במחלת דקומפרסיה, הוא מקרה שאנו מכנים אותו "Undeserved" - אדם שצלל במגבלות שסופקו על ידי מחשב הצלילה ו\או הטבלאות ( הטבלאות מחמירות יותר ועל פיהן נקבע אם נחצה קו סיכון לדקומפרסיה), אך פיתח סימפטומיים של פגיעה למרות הכל. לעתים קרובות, צולל אחד מפתח תסמינים, ואילו בן זוגו- כלל אינו חש ברע. לעתים, אנשים "נענשים" בפגיעות דקומפרסיה קשות על חריגות מזעריות שאיש לא תיאר כי יהיו משמעותיות כל כך.
 
הסיבה לכל אלה נעוצה בשונות הפיזיולוגית הרבה שיש בינינו: בהסתגלות האישית, במספר גלעיני הגיבוש הסמויים הצפים ברקמות שלנו, במסת השומן, במצב העייפות, ההידרציה ובעוד משתנים רבים מעבר לחוב החנקן שיש לנו כעת  ולפרופיל הצלילה החוזרת/היחידה שערכנו ולתערובת הנשימה. 
 
לאורך השנים למדנו לדעת כי צוללים רבים חווים "בועיות שקטות" בזרם הדם וכך, יש צוללים ללא תסמיני דקומפרסיה שניתן לראות באקו לב את בועיות החנקן הזורמות בדמם לפני שהן עוברות סינון בריאות. 
 
ההנחה הרווחת היא, שכמות הבועיות הללו משתנה מאדם לאדם, וכאשר מספרן עובר מסה קריטית, חלקן מוצא את דרכו מבעד למסננת הריאתית , מגיע לצד השמאלי של מחזור הדם ומגיע לרקמות שונות בצד העורקי -  שם עשוי לגרום פגיעת לקומפרסיה/תסחיף גז קשה. 
 
אחד הפתרונות האפשריים הגיע לא מכבר מחברת Azoth Systems שפיתחה את ה- O Dive , מכשיר חכם המאפשר התאמה אישית של דקומפרסיה, על פי קריאה חוזרת של עומס הבועיות לאחר צלילה. 
 
 הדגמת שימוש במכשיר על ידי צולל לאחר יציאה מהמים
 
 
כיצד פועל המכשיר?
 
המכשיר נחשב כמוצר משלים ליתרונות שנותן מחשב הצלילה. והוא מבוסס על קריאת דופלר של גלי קול. למעשה, הוא מהווה מעין מתמר אולטרסאונד שתפקידו לאתר ולספור את כמות בועיות החנקן הזעירות בזרם הדם לאחר הצלילה. 
 
המכשיר קולט לפני תחילת המדידה נתונים על הצלילה- בין אם בהזנה ידנית (בגרסה הפשוטה ביותר של המכשיר), ובין אם על ידי קישור עם מחשב הצלילה לשאיבת הנתונים (בדגמים היקרים יותר). על פי נתונים אלה הוא מחשב את חומרת הדקומפרסיה הצפויה – Severity Component (SC). 
 
לאחר כל צלילה,  מצמיד המשתמש את המכשיר לחזה מתחת לאמצע עצם הבריח למשך 20 שניות. המכשיר סופר את הבועות  ומחשב אינדקס של כמות בועות - Bubble Component. 
 
מדידת עומס הבועיות וקישור לאפליקציה של המכשיר
 
 
על בסיס שני רכיבים אלה- SC +BC, מחשבת האפליקציה המובנית למכשיר ערך המייצג את איכות הצלילה (Quality Index). 
 
החישוב מתבצע באמצעות משוואה פשוטה : 
QI = 100-(SC+BC). הערך המתקבל הוא ציון בין 1-100,  והאפליקציה מחלקת אותו ל- 3 תחומים- 
ערכי QI שבין 75-100%- מייצג צלילה בפרופיל בטיחות גבוה מבחינת אותו צולל, שניתן לשפרו רק במעט, והמלצות המכשיר יהיו להתמיד באותה שיטת תכנון צלילה להבא (מסומן בירוק). 
ערכי QI שבין 50-75%, מייצג צלילה בפרופיל בטיחות בינוני מבחינת אותו צולל, שניתן להתאים ולטייב את פרופיל הבטיחות שלו בצלילות הבאות (מסומן בצהוב).
ערכי QI שבין – 0-50% - מייצג צלילה בפרופיל בטיחות בעייתי\מסוכן מבחינת אותו צולל, ויש מקום רב להתאים ולטייב את פרופיל הבטיחות שלו בצלילות הבאות (מסומן בכתום). 
 
בתמונה- חלוקת תחומי סיכון לפי עומס בועיות אותה מאפשר המכשיר
 
בהמשך - האפליקציה מובילה למסך אינטראקטיבי בו ניתן לצפות בסימולציית הצלילה, ולבחור בכמה אופציות לשינוי פרופיל הבטיחות, או שילוב של כמה מהאפשרויות הבאות:
1. הארכת תחנת הדקומפרסיה האחרונה - כל הזזת הנקודה על ציר זמן גרפי מעלה או מורידה בסימולטור את ציון הבטיחות לאור השינוי בצורה מספרית וגרפית (שינוי צבע מכתום או צהוב – לירוק) 
2. שינוי גז הנשימה בצלילה - העשרת תערובת הניטרוקס - העלאה  או הפחתה של אחוזי החמצן מעלה את אינדקס הבטיחות או מורידה אותו בסימולציה באופן אינטראקטיבי. 
3. שינוי גז נשימה בתחנות הדקומפרסיה (רלוונטי לצלילות טכניות) – העשרה בסקאלה גרפית עד 100% חמצן 
4. שינוי ה- Gradient Factor המנחה את האפליקציה לקביעת זמן הדקומפרסיה הכולל ואת תחנת הדקומפרסיה הראשונה ומשך זמן הדקומפרסיה בתחנה זו. 
 
ניתן לראות משמאל לימין- פרופיל צלילה ברמה "כתומה" לאחר הערכה של המכשיר, בתמונה השניה בתחתית
המסך העלאת אחוז החמצן מ21% ל -25% מעלה את ערך ה- QI לערך ירוק, בתמונה הימנית,
תוספת של 10 דקות לזמן המנוחה בין הצלילות  והעלאה נוספת של אחוז החמצן ל- 30% מקפיצה את ערך ה- QI ל- 93% 
 

המכשיר נמכר ב- 4 גרסאות שונות: 
 
O Dive Sport- מתאים לצלילות ספורטיביות של אוויר ותערובות ניטרוקס עד 40% ועד לעומק  40 מטרים.  מחיר באירופה – כ- 640 יורו. 
O Dive Advanced - מתאים לצלילה במערכות פתוחות עד 60 מטרים ולשימוש בגז ושימוש בכל תערובות הנייטרוקס (כגז תחתית וכגז דקומפרסיה). מחיר: כ- 690 יורו.
O Dive CCR- כולל אופציות והמלצות לשימוש בטרימיקס עד לעומק 85 מטרים במערכות פתוחות וסגורות.  מחיר: כ- 790 יורו. 
O Dive Technical  - כולל אופציות והמלצות לשימוש במערכות סגורות ופתוחות הכוללות שימוש בגזי טרימיקס או הליוקס ועד עומק 125 מטרים . מחיר: כ- 840 יורו. 
 
אמנם המכשיר אינו זול, אבל בהחלט ניתן לשקול את שילובו במועדוני צלילה, ובמיוחד בקורסי הכשרה של צוללים עם גורמי סיכון מרובים או אירוח צוללים לצלילות חוזרות.
נכון לכתיבת שורות אלה, למיטב היכרותי מדובר במוצר ייחודי לחברה זו, וללא מוצרים מתחרים של חברות\יצרנים אחרים. 
 
פרט לאוהבי הגאדג'טים, נראה שיש מקום להמליץ בשלב זה על השימוש במכשיר  במיוחד לצוללים שעברו טיפול לאחר undeserved decompression, או לצוללים עם רקע ידוע של PFO או גורמי סיכון אישיים מרובים על מנת לנסות לכמת ולהעריך את הסיכון שלהם בצלילה. 
 
ככל שיתפשט השימוש במוצר זה ו/או במוצרים דומים בשנים הבאות, נוכל להגיע לרמת בטיחות גבוהה במיוחד, ולתת "טיפול אישי" לצוללים בסיכון.