"עולם הדממה, כפי שאני רואה אותו, טומן בחובו פוטנציאל אדיר ליצירת תוכן מרגש, חגיגי ואטרקטיבי, שנוגע לכלל האוכלוסייה", אומר פילו כשהוא משחזר לאחור את אחד המבצעים היותר נועזים של צוללי ישראל. "הצלחתה של ההפקה ב-2010 סיפקה לי את המוטיבציה, יש אומרים – חוצפה, לחלום על המבצע הנועז הזה. אם השמיים הם הגבול, אז מצבנו טוב, כי בספטמבר 2014, מצאנו את עצמנו במסיבת טבע ענקית 20 מטרים מתחת לפני המים."

שיר אבני עם הדגל לתמונה המושלמת 

"סופה בים", כך נקרא האירוע, היה במקור צלילת הצדעה שנערכה לרגל 45 שנים למבצע ״ספינות שרבורג״. ב-1969, הצליחה ישראל למלט מצרפת חמש ספינות סער שנבנו עבור חיל הים הישראלי, על אף האמברגו שהטילה ממשלת צרפת על מכירת נשק לישראל. במסע בן למעלה מ-5,500 קילומטרים ובים סוער, צלחו הספינות את הדרך משרבורג ועד חיפה. היה זה מבצע נועז במיוחד של חיל הים הישראלי. 



צוללים, הרבה בועות ובת ים אחת
 
ספינת הסטי"ל אח"י סופה הייתה אחת מחמש הספינות שמולטו. היא שימשה את חיל הים במהלך מלחמת ששת הימים, ועשרים וחמש שנים לאחר מכן, הוחלפה בספינה מתקדמת יותר. מועדוני הצלילה האילתים ניצלו את ההזדמנות ליצור אתר צלילה חדש באזור. כך קרה שבבוקר אחד, בשנת 1994, הוטבעה הספינה אח"י סופה במפרץ אילת. על מבצע ההטבעה היו אמונים מועדוני הצלילה וגדי בן זאב, שהיה אז רב סרן צעיר ואחד מחמשת הקפטנים שהשתתפו במבצע המילוט. מאז, כידוע, הפך הסטי"ל לאחד מאתרי הצלילה הפופולאריים ביותר בים האדום. 


הצלמים מימין לשמאל: איתמר גרינברג, אלברטו מורו, כריסטיאן פטרון, אהוורד רוזנשטיין, ניקולה ברקה, מישל בראונשטיין ושאדי 
בצלילת ההצדעה נכחו מפקד המבצע, תת אלוף במילואים הדר קמחי, כמו גם ארבעת הקפטנים של הספינות שמילטו אותן מצרפת.
היה מרגש וגם סגירת מעגל לראות בין 271 הצוללים שבאו להצדיע לחיל הים, למצוא את אודי קמחי (אז בן ה- 15), נכדו של מפקד משט המילוט, שהצטרף גם הוא לצלילת ההצדעה לסבא הדר.
האירוע התקיים תחת הליווי והפיקוח של הרשות לצלילה ספורטיבית ובתמיכת משרד התרבות והספורט, משרד התיירות ועיריית אילת.
 

ההכנות, התדריך,הכניסה למים והצלילה המרגשת - מסיבה בטבע 
צילומים להורדה