המצב שמסביב הופך את כולנו לקצת נוסטלגיים, כך תודו. עושים סדר בתמונות ישנות, נזכרים בקרובים ובני משפחה שמזמן לא פגשנו ולאורך כל הזמן הזה מתגעגעים לאתרי הצלילה בהם בילינו באתרים אקזוטיים ברחבי העולם. ואז חוזרים לאתרים המוכרים והוותיקים, שלנו, כן, אלה שבים האדום.
זה היה לא מזמן, וליתר דיוק בשנת 2004 כשעוד השתמשנו בנייר, כשהוצאנו את אחד מגיליונות הנושא האגדיים/מיתולוגיים שלנו, גיליון שהוקדש לאתרי הצלילה הקרובים אלינו. שלחנו אז את טובי אנשינו לסקור, לצלם ולדווח. מאז עברנו לדיגיטלי, הגיעו דורות צוללים חדשים והחלטנו שהנה, הגיע הזמן: מרימים פרויקט חדש ברוחו של הוותיק של פעם.
וכמו בימי קורונה של תחלואה וסגר, קפסולות והרמזור של גמזו, החלטנו גם אנו במערכת iDive ללכת על קונספט מקורי ולאמץ את רוח הזמן: הורדנו את הרמזור של גמזו לאתרי הצלילה באילת ונתנו ביטוי לשמירה על הסובב הימי והבטיחות בצלילה בכל אתר ואתר.
למשימה גויסו: 14 צלמים וכותבים. אליהם צירפנו את תוצאותיו של סקר שנערך עם מדריכי צלילה וצוללים מן השורה ואפילו פנינו ל"זקני הצלילה", לשמוע את דעתם, לרשות הטבע והגנים ועוד שתי אגדות ים וצלילה: ד"ר יחיעם שלזינגר, ביולוג ימי ושלמה כהן, המעצב, האמן והקריקטוריסט. בקיצור: צוות מנצח.
הרמזור שהוצמד לכל אתר נותן אינדיקציה לרמת הבטיחות שדרושה באתרים, צבע הרמזור שקיבל כל אתר הוא על סמך תאונות הצלילה במקום, דעת הכותבים (מדריכים וצוללים מהשורה) ומכוון לצוללים ברמות דרגה א' שרק סיימו את קורס הצלילה הבסיסי ודרגה ב' ללא ניסיון רב, כשהאתר באזור מים עמוקים, בעיות של ההתמצאות, נווט והגעה לאתר ויש בו תנועה ערה של כלי שיט במהלך היום. בשורה תחתונה מומלץ להצטרף לצלילות מודרכות. לצוללים בעלי הסמכה גבוהה יותר, או ניסיון רב, יש אור ירוק ליותר מיקומים וצלילות.
זו הייתה חוויה מהנה לעבוד על הגיליון המיוחד, וזה המקום להודות לרשות הטבע והגנים, לכותבים ולצלמים ולכל אלו שליוו אותנו בהכנת המדריך.
אנו שמחים ונרגשים להעמיד לרשות הצוללים ומועדוני הצלילה מדריך מקיף לאתרי הצלילה באילת ובנוסף כתבות משלימות על מפרץ אילת, שוניות מלאכותיות וכל זה כדי להפוך את הצלילה באילת לבטוחה יותר והכי חשוב כזו שלא תזיק לסובב הימי.
בריאות ושימרו על עצמכם
פילו