בימים אילו יצא מכרז של רשות הצלילה לניהול פרויקטים בקרה וייעוץ בתחום הצלילה הספורטיבית  >>>>>>.

מכרז זה יקבע מי תהיה החברה שתפעיל הלכה למעשה את רשות הצלילה בישראל ואת פקחיה. מכרז זה יקבע מי יהיה היועץ המקצועי של הרשות. מדובר בתפקיד חדש, שמנהל הרשות, אדם קונסטנטינובסקי, היה רוצה שיהיה כפוף ישירות אליו ומתחתיו יהיו שני פקחים, במתכונת הקיימת היום. 

קצת היסטוריה ברשותכם: 1998 - זו השנה שתיזכר כשנה בה נלקח "מנדט רשות הצלילה" מידי ההתאחדות הישראלית לצלילה והועבר, אחר כבוד, לידי מכון וינגייט, ובאחת הפסיקה ההתאחדות להיות מונופול ואפשרה את כניסת הארגונים הזרים לישראל. 

מאז התחלפו מספר ראשים בין מנהלי הרשות, ובשש השנים האחרונות קונסטנטינובסקי עומד בראשה.
מה קונסטנטינובסקי עשה ועושה למען עולם הצלילה הישראלי בשש השנים הללו? כמי שמלווה את עולם הצלילה בארבעים השנים האחרונות, נראה, לדעתי, כי התשובה הברורה היא, שהוא מחזיר אותנו 30 שנה אחורנית, במקום להצעיד אותנו אל העתיד.
קונסטנטינובסקי התגלה כמנהל מקובע, שלא מוכן להקשיב לכפופים לו ולמומחים בתחום. הוא מקבל החלטות שאינן רלוונטיות או מסייעות לענף, אשר רק מקשים על מועדוני הצלילה, והכי חשוב - בכל מה שקשור לנו הצוללים והממונים עליו - הוא יודע להציג לנו גרפים שמראים עד כמה אנו נמצאים במקום טוב בעולם בכל הקשור לנושא תאונות הצלילה, ברם, בחינה מעמיקה של הנושא מגלה שהמציאות קצת שונה מאותם הגרפים המוצגים, ונפגעי תאונות הצלילה בארץ יעידו על כך. הגרפים וקבצי האקסל אולי טובים כהצגה לממונים עליו במנהל הספורט ולכנסים דלי המשתתפים שנערכים בכל שנה להצגת הישגיו, אבל המציאות רחוקה מכך. 


בחינה מעמיקה של נתוני תאונות הצלילה בישראל מגלה
שהמציאות קצת שונה מאותם הגרפים המוצגים, ונפגעי
תאונות הצלילה בארץ יעידו על כך

 

 

עם זאת, כל עוד אין אירוע או תאונת צלילה טרגית
אשר פותחת את מהדורת החדשות
קונסטנטינובסקי ימשיך לקבל גיבוי מהממונים עליו.


והנה סיפור משעשע  מאחורי הקלעים: ראש הרשות הקודם, מודי פילדרסדורף, גייס סטאז׳ר ללא עלות , לביצוע עבודת סמינריון במנהל ציבורי. הסטאז׳ר במסגרת עבודת הגמר שלו יצר טבלאות סטטיסטיות על תאונות צלילה וחילק לקטגוריות שונות בהתאם לצרכיו. קונסטנטינובסקי ירש את הטבלאות (בלי הסטאז׳ר) והתלהב מהעבודה שהושקעה בעניין ומאז החל לדרוש את עדכון הטבלאות כשגרה על אף שמעולם לא הייתה דרישה כזאת מקודמיו וגם אין תקציב מיוחד להכנת דוחות אלו, או לעובד שיבצע אותם. במהלך תפקידו של ראש הרשות הנוכחי אחד הפקחים דאג למלא את הטבלאות והדוחות כמיטב יכולתו (בהינתן שאינו סטטיסטיקאי) וזה עוד מקור למריבות וחיכוכים בין הצוות לראש, על אף שכל אלו כלל לא מופיע בהסכמי ההעסקה של הפקחים.

דרישת הארגונים הזרים לקיצור קורס כוכב 1

אחד הנושאים היותר ״חורקים״ ובעייתיים במהלך השנים האחרונות הוא נושא קיצור קורס כוכב 1. כבר למעלה מעשור, מאז שארגוני הצלילה בעולם עברו למתכונת של ארבעה ימים לקורס הצלילה הבסיסי (הנקרא אצלנו מסיבות היסטוריות "כוכב 1"),  במקום חמישה ימים כבעבר. בשנת 2012 נערך פיילוט ובדיקת היתכנות לקיצור קורס הצלילה גם בארץ, והתוצאות היו חיוביות – אך בכל זאת לא נעשה דבר מבחינה רגולטורית והדבר לא שונה ואף אחד לא זוכר גם למה.  
באחד המיילים כותב קונסטנטינובסקי לארגוני הצלילה: "קודמי בתפקיד בדק את ההיתכנות לשינוי מדיניות לפני 8 שנים בערך, והחליט שלא לאפשר את השינוי הנדרש". מאז הארגונים הזרים הפועלים בישראל ומועדוני הצלילה לא מפסיקים לעלות את הנושא בכל הזדמנות, אך לא נעשה בעניין זה דבר.


בשנת 2012 נערך פיילוט ובדיקת היתכנות לקיצור קורס הצלילה גם בארץ,
והתוצאות היו חיוביות – אך בכל זאת לא נעשה דבר מבחינה רגולטורית
 והדבר לא שונה ואף אחד לא זוכר גם למה  

מדוע מתנגדת הרשות לקיצור תקופת הקורס הבסיסי, על אף שאין מדובר בהפחתה בתכנים, מספר צלילות, שעות מים, תרגולות והורדת סטנדרטים? המתווה החדש, שהוצע מספר פעמים, מתאים לזמנים של ימינו, לימודים מקוונים ואף לעבודה עם אפליקציות חכמות. עם זאת, מספר צלילות החובה הקיימות בארץ עומד על 6 צלילות בשנה שבכל העולם עומד על 4 צלילות. יחד עם זאת,  לא מובנת ההתנגדות של הרשות למתווה הקורס הבסיסי על אף השארת התכנים במלואם.
הרשות קיבלה והסכימה לאשר את מערכי הלימוד הבינ"ל של כל הארגונים הבינ"ל, ויחד עם זאת אנו מחויבים לנהוג לפי "האוגדן הלבן" - אוגדן שבהווי שלו שייך לארגון צלילה ישראלי מקומי. כמובן שדבר זה מקשה על מועדוני הצלילה בהתנהלות היום יום מול השוק המקומי ובמיוחד מול השוק התיירותי, תיירים מופתעים לשמוע על הנהלים הרלוונטיים רק לישראל, תיירים מתלוננים על חוסר גמישות וסרבול תהליך הצלילות בארץ.

הנה כמה אמירות שאספתי מהשטח, מפי מדריכים, אירגוני צלילה ומנהלי מועדוני צלילה, אשר ביקשו להישאר בעילום שם (מחשש להתנכלות להם):
"אין בעיה לקצר ביום את הקורס וככה לתת למקצוע מדריך צלילה יום חופש קבוע ביום שבת וככה לשפר את תנאי ההעסקה ואולי נשאיר מדריכים ליותר שנים ומשפר את המקצועיות בישראל. קונסטנטינובסקי מצד אחד אומר שאנחנו חייבים להוכיח לו שבמידה ואנחנו נקצר אנחנו לא נעלה את סטטיסטיקת התאונות שלנו וההרוגים בישראל, לדעתי לא ניתן לנו להוכיח וקונסטנטינובסקי לא מוכן להיות זה שעליו תיפול האשמה".

"ברור לנו שחוק צלילה משנת 1979, חוק ישן ומיושן המלווה בתקנות ישנות גם כן קיים עדיין לצערנו ועדיין לא בוטל, יחד עם זאת במקום לקדם את שינוי החוק והתאמתו לזמננו הרשות פועלת ליצירת תקנות חדשות. האג'נדה  " אנו אחראים על הבטיחות של הצוללים לכן אנו נעשה מה שאנו רוצים"  קיימת בכל וועדה שהרשות מקימה, לפעמים אנו מתבקשים להשתתף בוועדות לצורך קבלת החלטות שונות,  אך בסופו של יום מי שמחליט או דוחף חזק להחלטה שהוא מעוניין זה קונסטנטינובסקי ראש הרשות".

איך הגענו למצב שמדריכי צלילה בכירים,
בעלי מועדונים וארגוני צלילה מפחדים,
מוכנים לדבר רק בעילום שם ?

 

"בישראל פועלות כיום כ- 6 התאחדויות צלילה שונות שכולן מוכרות בארגון ה WRSTC העולמי, וגם על ידי רשות הצלילה.

מה שכן רשות הצלילה הוסיפה הגבלות על התנאים לצלילה שכוללות הגבלת הגיל המינימלי לקורס צלילה מ-10 הנהוג בכל העולם (עם תנאים מחמירים כמו ליווי הורים ועומק מקס' של 12 מטרים בלבד) לגיל 12, והארכת הקורס למינימום 5 ימים.

כל ההגבלות האלו הן הגבלות לנהלי ההתאחדויות הבינלאומיות, אבל לא הגבלות על ההתאחדות הישראלית לצלילה שפועלת ככה בכל מקרה.

בכל פעם שארגוני הצלילה פונים ליושב ראש רשות הצלילה בבקשה לקצר את משך הקורס ולהשוות את ישראל לעולם, הוא מכנס וועדת הדרכה שמורכבת מ'מומחים' בעיני רשות הצלילה – שרובם מגיעים מההתאחדות הישראלית לצלילה, שהיא בכלל התאחדות הצלילה שמסמיכה את המספר הכי מועט של צוללים בשנה לעומת כל שאר ההתאחדויות.

המומחים האלה תמיד מצביעים נגד עדכון החוק ומבטלים כל הצעה. לטענתם בישראל יש מספר מאד קטן של תאונות צלילה בזכות ההגבלות האלה. ייתכן שהסיבה לכך היא שהצלילה בישראל היא מאוד קלה ופשוטה לעומת שאר המדינות בעולם בהן מתבצעות צלילות. חבל מאד שישראל לא מתקדמת ומיישרת קו עם שאר העולם".

״בכל פעם שארגוני הצלילה פונים ליושב ראש רשות הצלילה בבקשה
לקצר את משך הקורס ולהשוות את ישראל לעולם,
הוא מכנס ועדת הדרכה. המומחים האלה תמיד מצביעים נגד עדכון החוק ומבטלים כל הצעה.״

 

"אי אפשר להתעלם בבחירת המשתתפים של הוועדות השונות, כמה מפתיע לגלות שעיקר המשתתפים מגיעים מהתאחדות הישראלית לצלילה בהווה או בעבר, ורוב ההצבעות נעשות על ידי משתתפים בעלי השקפה זהה לחוק הצלילה מ1979 ותומכים במהלכים המגבילים את פעילויות ארגוני הצלילה הבינ"ל ומציבים את ההתאחדות הישראלית לצלילה בקו אחד עם הרשות לצלילה".

"במקום לפקח עליהם ולמנוע תאונות ולשמור על הסביבה הימית הם מתעסקים בביורוקרטיה בת עשרות שנים של לשלוח פקסים של טפסים מטופשים ולתקוע מקלות בגלגלים של תעשיית הצלילה בישראל. לדוגמה הם מכריחים כל מדריך צלילה בישראל לעבור מבחן על חוק שנכתב בשנת 1979, לא קשור לכלום מהענף הנוכחי, אחת מהשאלות שם מדברת על קנס במטבע לירות... הייתי סוגר אותם מחר בבוקר ונותן את התקציב שלהם לטובת עידוד ענף הצלילה".

"כמובן אם אנו רק מעיזים לצאת כנגד תמיד יש את האיום של "שאם הארגון שלך לא יפעל לפי הנהלים שאנו מכתיבים לא יתאפשר לו להמשיך לעבוד בארץ" כך שאנו נאנסים לעבוד תחת המרות של הרשות לא משנה אם יש רציונל מאחורי ההחלטות או שזו גחמה של אדם בודד".

"במקום לפקח ולמנוע תאונות ולשמור על הסביבה הימית 
הם מתעסקים בביורוקרטיה בת עשרות שנים של לשלוח פקסים
של טפסים מטופשים ולתקוע מקלות בגלגלים של תעשיית הצלילה בישראל".

"התנגדות נחרצת של הרשות לקיצור קורס צלילה ביום כנהוג בעולם למרות כל חוות הדעת מכלל המקצוענים בתעשייה שלדעתם יש לקצר את הקורס ולמרות שכבר נערך פיילוט בעניין שהסתיים בהצלחה מסחררת. יש תחושה שהרשות והעומד בראשה לא מתנהלים הראויה, ההולמת את תפקידם כרגולטור על ענף הצלילה, וזאת אף בלשון המעטה. במקום לתרום לפיתוח התעשייה הרשות רק מערימה קשיים ומגדילה את הנטל הרגולטורי אשר מקשה על התעשייה".

אז מה אומרים בארגון הצלילה העולמי PADI >>>>>

לעמדת ההתאחדות הישראלית לצלילה >>>>>> 

יקלקלו את האקסלים
החששות של קונסטנטינובסקי מתאונות צלילה ש"יקלקלו" לו את דוחות האקסל לא מגיעים כיום מקורס צלילה כוכב אחד וגם לא יגיעו כאשר יקצרו את הקורס.

מה שהבינו ארגוני הצלילה בעולם, מפעילי ספינות צוללים, ריזורטים ומועדוני הצלילה, הוא שרק צלילות מודרכות יכולות למנוע תאונות צלילה וגם לשמור על הסביבה הימית. בישראל, גם אחרי שש שנים של קונסטנטינובסקי בתפקיד, אין לו את ההבנה כי זו הדרך למנוע תאונות צלילה.

אדם לא הבין וגם לא רוצה להבין. יש לא מעט מקרים שאני מכיר אישית של תאונות צלילה, חלקן טראגיות, שאילו צללו במסגרת צלילה מודרכת אז אותם צוללים לא היו נפגעים, וחלקם עדיין היה נשאר בחיים כיום.

מה שהבינו ארגוני הצלילה בעולם, ריזורטים ומועדוני הצלילה,
שרק צלילות מודרכות יכולות למנוע תאונות צלילה מיותרות
וגם לשמור על הסביבה הימית. לקונסטנטינובסקי אין את ההבנה הזו. 

רמי סדנאי, אחד מאושיות הצלילה בארץ ומקצוען בעל שם עולמי, מדריך בכיר אחד שמלווה את עולם הצלילה למעלה מ -50 שנה ואחד הפקחים של הרשות, הכין כתבה מעניינת על עבודה נכונה בדלפק הצלילה - כיצד צריך לתפקד ואיזה ערך מוסף יכול לתרום למניעת תאונות צלילה, הכתבה עומדת להתפרסם במגזין צלילה גרמני. ובישראל? קונסטנטינובסקי לא אישר את פרסום הכתבה במגזין הצוללים הישראלי iDive. מענין למה? 

כאחד שמקבל דיווחים וצוללים אף מוכנים לשתף את מה שעברו ומבינים בדיעבד שבעצם תאונה שעברו הייתה יכולה להימנע במידה והיו משתתפים בצלילה מודרכת, בפגישה שהייתה לי עם קונסטנטינובסקי אחרי יציאת מגזין הצוללים iDive הדיגיטלי הראשון הוא כמובן לא אהב את כתבת התחקיר – לקריאה כנסו לקישור >>>> 

בלשון המעטה ומיד פתח קובץ אקסל ושקף גרפי, כדי להראות לי עד כמה אני טועה, ואת את מיקומה "האמיתי" של ישראל במפת התאונות העולמי. הוא לא היה מוכן להקשיב על צלילות מודרכות שיכולות להציל צוללים מתאונות מיותרות, להפוך את הצלילה לחוויה, להגיע לאתר בלי טעויות ניווט, עם מספיק אוויר, לקבל הסברים לפני ואחרי הצלילה וכדומה.

שני דברים חשובים  שקונסטנטינובסקי לא מוכן לשמוע, שהם המהותיים ביותר לדעתי: בצלילה מודרכת יש "מבוגר אחראי", שבשעת מצוקה, תקלה בציוד הצלילה או בעייה רפואית,  יגיש את העזרה הדרושה. וכמובן חשוב לא פחות הוא גם הנושא של שמירה על הסביבה הימית. והפאנץ' ליין שלו באותה הפגישה עמי היה: "פילו, הסכנה העיקרית לצוללים הישראלים בחופשת הצלילה שלהם באילת- הוא כביש הערבה".

קישור לכתבה בנושא למה צלילות מודרכות בישראל מאת : מדריך בכיר >>>>>>> 

ד"ר חגי קובי צולל מהשורה שעובר ימים קשים מאז תאונת הצלילה 

זה יום יום מלווה אותי
הרדימות ברגליים ,ההפרעות בסוגרים, היציבות בפלג גוף התחתון....
נפגעתי בתאונת צלילה ביום העצמאות 2019 ורצף האירועים אינו מרפה ולא משנה את העובדה הסופית. גם אחרי שעברתי 40 טיפולים בתא לחץ אצל הצוות המסור באסף הרופא.


בצעתי אין ספור פעמים את השתלשלות האירועים במחשבותיי כולל הסקת מסקנות לעתיד ורק דבר אחד ודאי היה יכול לשנות את התמונה הסופית צלילה מודרכת.

אני שומע דעות בעד ונגד אבל דבר אחד ברור ! שאם הייתי צולל עם מדריך מלווה מצבי היה נראה אחרת היום. בדיעבד.

צלילה מודרכת מגלמת בתוכה כל הרבה יתרונות  ואיני מבין מדוע יש התנגדות למהלך אשר יכול להוביל לשיפור ספורט הצלילה!
שמירה על הצולל מפני מצבים בלתי צפויים
שמירה על אתרי הטבע התת מימיים וכולנו מכירים את ההרס שגורמים הצוללים הלא ממושמעים
יצירת מקורות פרנסה חדשים לכל ענף הצלילה 
יצירת סטנדרטים חדשים אשר יובילו את הספורט הצלילה צעד אחד קדימה

לצערי כשעתיים אחרי תאונת הצלילה שלי באילת ,נפגע צולל נוסף , באתר סמוך באילת ולא שרד את האירוע.
שלא נדע עוד צער "

 

פרשיית הדיבורית הנעלמת
רשות הצלילה הספורטיבית, האחראית על הרגולציה בתחום הצלילה, מהווה חלק ממנהל הספורט במשרד הספורט והתרבות. הרשות מעסיקה שני פקחים ורופא צלילה באמצעות קבלן משנה, ועובד אחד ישיר – מנהל הרשות, מר אדם קונסטנטינובסקי.

פקחי הרשות, שתפקידם לפקח על קיום הוראות החוק והתקנות בקרב הצוללים ומועדוני הצלילה, מועסקים באמצעות קבלן משנה, חברה בשם "טנדו", אשר זכתה במכרזי הרשות החל משנת 2006, ומספקת את השירותים הללו לרשות הצלילה (שהיא, למעשה, ארגון של אדם אחד). פנינו לאיל דותן לקבל פרטים ותשובות על הנעשה מאחורי הקלעים ועולה תמונה עגומה ביחס לקשר בין מנהל הרשות לבין הפקחים.

מבדיקה עולים חשדות להצגת נתונים שגויים ואף שינוי של דוחות וחוות דעת שמועברים על-ידי הפקחים/יועצים אל הרשות ע"י קונסטנטינובסקי, כדי להציג נתונים שמציגים את מנהל הרשות באור חיובי, והסתרת הנתונים שפחות מחמיאים לו. אף הגיע אלינו מידע בדבר דרישותיו מחברת טנדו למימון טיסות לאילת וכן לכיסוי הוצאות מלון ונסיעות במוניות, תוך שהוא מאיים כי אם לא ימומנו וישולמו הוצאותיו, ידאג לכך שהוצאות החברה יהיו גבוהות יותר – כל זאת לכאורה בניגוד לתקנות התקשי"ר, המתווה את התנהלות עובדי המדינה בתפקידם. 

מבדיקה עולים חשדות להצגת נתונים שגויים ואף שינוי של דוחות
וחוות דעת שמועברים על-ידי הפקחים/יועצים אל הרשות ע"י קונסטנטינובסקי,
כדי להציג נתונים שמציגים את מנהל הרשות באור חיובי,
 והסתרת הנתונים שפחות מחמיאים לו


מנהל רשות הצלילה עם כובע גרב בדרך לחניון

 קישורי לסרטי האבטחה >>>>>> 

סרטון מס' 1 - אדם מכסה את הראש בכובע גרב בדרך לחניון וכשפוגש מישהוא מחברת טנדו שמכיר, מוריד את הכובע גרב ואחר כך עוטה שוב >>>

סרטון מס' 2 - בתוך החניון , עקירת הדיבורית מהאופנוע >>>
סרטון מס' 3 - יציאה מהחניון >>>

עם זאת, כל אלו מתגמדים לנוכח מידע שהגיע אלינו ובעקבותו פנינו לאיל דותן מנכ"ל חברת טנדו.  על פי דותן, ביום 22.02.2018, לאחר פגישה במשרדו שבפתח-תקווה עם מנהל הרשות, ירד קונסטנטינובסקי לקומת החניון, והבחין באופנוע חונה, אשר עליו מותקנת דיבורית יקרה לטלפון סלולרי. לאחר בחינת האופנוע, עזב את המקום ושב לאופנוע שלו, אשר חנה בחוץ. מאופנועו נטל ברדס אשר כיסה את ראשו ופניו, ושב חזרה לכיוון החניון. ברם, בדרך נתקל באחד מעובדי "טנדו" שזיהה אותו, ומיהר להסיר את הכובע וללחוץ את ידיו. לאחר מכן השיב את הלבוש, חזר אל האופנוע ופירק את מתקן הדיבורית, נטל אותו ועזב את המקום.

מעשיו של קונסטנטינובסקי צולמו ע"י מצלמות הבניין 
הן בחניון עצמו והן בדרך אל אופנועו ובחזרה,
ולאחר שבעל האופנוע התלונן על הגניבה,
חברת הניהול פתחה בבדיקה וממנה עלו הממצאים הללו.

מנהל האבטחה הבחין בדמות הגנב במצלמות אך לא ידע את זהותו. ברם, לאחר שזוהה אותו עובד "טנדו" שלחץ את ידו, נשאל העובד לגבי זהותו של קונסטנטינובסקי, ומכאן קצרה הדרך לגילוי התמונה כולה, ומנהל האבטחה במקום פנה לדותן, מנכ"ל "טנדו".

לדברי דותן, נוכח הצילומים שאינם משאירים מקום לספק, פנה אל קונסטנטינובסקי והזמין אותו לשיחה באופן דיסקרטי כדי לנסות לברר את הסוגייה. בפגישה זו, כך דותן, הודה בפניו מנהל הרשות באופן מפורש כי נתפס גונב את הדיבורית, הוציא אותה מכיסו וביקש מאייל להשיבה אל בעליה.

בפגישה זו, כך דותן, הודה בפניו מנהל הרשות
באופן מפורש כי נתפס גונב את הדיבורית,
הוציא אותה מכיסו וביקש להשיבה אל בעליה.


נוכח התנהלות זו, פנה דותן לפני מספר חודשים אל ראש מינהל הספורט במשרד התרבות והספורט, עופר בוסתן, והעביר לו את כל המידע שהיה ברשותו, כולל הצילומים והודאתו של קונסטנטינובסקי. מנהל הספורט החליט לסגור את הטיפול בנושא והשיב כי מדובר ב"גניבה בתום לב", ומשכך אין מה לחקור בנושא.

מגזין iDive פנה לאדם ולדוברות משרד התרבות והספורט  (נשלחו 8 שאלות ונענו רק שתיים)

ממשרד התרבות והספורט נמסר:
" משרד התרבות והספורט מתנהל ע"פ אמות מידה וכללי מנהל תקין ברורים למכרזי כוח אדם. משכך, פועל המשרד בשקיפות הנדרשת בתנאי הסף הדרושים למועמדים לתפקיד זה או אחר. אנו רואים בחומרה רבה כל ניסיון להטיל דופי בהליכים מקצועיים המתקיימים במשרד ממשלתי תוך שאילתות שלהן ולמציאות אין כל קשר.

המידע על התקרית הגיע למשרד רק באחרונה, כשנתיים וחצי לאחר מועד האירוע, מגורם בעל אינטרס שאינו צד לתקרית. מיד לאחר שהמידע הוצג בפני המשרד התבצעה בדיקה מעמיקה מול מנהל רשות הצלילה, עובד המשרד לאחר שהעובד הציג את גרסתו בפני המשרד נערכה התייעצות עם הגורמים הרלוונטיים בשירות המדינה, כמקובל. בסיכומו של דבר הוחלט כי בנסיבות העניין, בהתחשב בכך כי התקרית התרחשה בנסיבות שאינן קשורות לעבודת המשרד או לשימוש בסמכות שלטונית, ולאור האופן בו הובאה התקרית בפני המשרד,  ובשל הזמן הרב שחלף ממועד התקרית - לא ניתן לשלול את גרסת העובד.

לפיכך נקבע כי אין הצדקה לפגוע בפרנסתו של העובד. יחד עם זאת, מאחר ומדובר בהתנהגות לא הולמת, נערך בעניינו של העובד הליך משמעתי ".


תגובת הכותב:
לשם העמדת הדברים על דיוקם, נציין כי המשרד עודכן על ידי דותן אחרי שנתיים, מבעל מכשיר הדיבורית שנגנב נמסר כי המתקן עולה כ- 400 ₪, ולא כפי שנמסר בתגובה הראשונה של המשרד.

כמו כן, מאיל דותן, מנכ"ל חברת טנדו נמסר: "הטענה שמדובר במתקן דיבורית שנגנב קודם לכן מקונסטנטינובסקי בעצמו – לא הועלתה על ידו במעמד השבת הגניבה.

משרד התרבות והספורט בחר לסגור את החקירה בעניין זה, ולקבל את דבריו על מנהל הרשות בדבר תום ליבו – וזאת על אף שאין חולק כי גם אם טענתו נכונה – הרי שאסור היה לו לעשות דין לעצמו ולהשיב לעצמו את הדיבורית בעצמו מבלי לפנות למשטרה".

כמו כן, יצוין כי אירוע הגניבה אירע בחנייה של חברת "טנדו", לאחר פגישה מקצועית בין דותן לקונסטנטינובסקי – כך שלא ברורה הטענה של משרד התרבות והספורט כי אלו "נסיבות שאינן קשורות לעבודת המשרד או לשימוש בסמכות שלטונית".

פנינו גם לנציבות שירות המדינה ומנציבות שירות המדינה התקבלה התשובה הבאה:
בכל הנוגע לטענות הנוגעות לחשד לגניבת מתקן לטלפון סלולרי – המשרד אכן  קיים בירור בנושא תוך דיווח לאגף המשמעת בנציבות שירות המדינה ובתיאום עמו.  האגף מקבל את תוצאות הבירור כפי שפורטו בתגובת המשרד.  

 

קשור, או לא קשור להתנהלותו של העומד בראש, אתם תחליטו. 
קוראים יקרים, האם לדעתכם מעשיו של מנכ"ל רשות הצלילה מונעים ממנו להמשיך בתפקידו, שמא אין כל מניעה? כתבו לנו בתגובות בדף הפייס בוק >>>> 
(15) IDIVE מגזין הצוללים הישראלי | Facebook