כשמדובר על שמירת הסביבה, תסכימו איתי, בעצם אין גבולות. כך למשל, כולנו הרי ״אזרחי הים האדום״ ולא באמת משנה אם אנו ממצריים, מישראל או מירדן. פיילוט ראשוני של ארגון בינלאומי, שהתגייס לפתור קונפליקטים אזוריים וסביבתיים, בדיוק סביב הנושא הזה נערך החודש במפגש הגבולות בין 3 המדינות השוכנות לחופי הים האדום. ושליחינו היו שם. ב״שטח״, נערך פסטיבל סביבתי, חוצה גבולות שבמרכזו, מעבר למוסיקה ואוכל, צלילות ניקוי חופים במשולש הגבולות ישראל-מצריים-ירדן. באירוע לקחו חלק כ-700 מתנדבים שהוציאו מעל ל-1000 ק"ג אשפה מהיבשה ומהים.
אחד ההישגים – ושיאו של האירוע - היה שיתוף הפעולה עם הצד הירדני, ששלח 4 צוללים ירדנים לצלילות הניקיון באילת, וכ׳פעולת תגמול׳, משלחת של 15 צוללים ישראלים יצאה לצלילת ניקיון משותפת בעקבה, ירדן. במקביל, גם בים תיכון נערך ניקיון חופים, ולחוף מכמורת וממרכז הצלילה ליים הגיעו כ- 100 צוללים. שאפו למארגנים.
כמה יפה, כמה נכון.
וכאמור, האנשים שלנו היו שם ואת הדיווח והתמונות ניתן למצוא בכתבה "לים אין גבולות" .
ומה עוד בגיליון?
כמו תמיד, לא מעט צימוקים (במיוחד לראש השנה המתקרב):
הורים רבים מחכים ליום שבו יוכלו לצלול עם הבת, או הבן. תענוג גדול, וגם שאלות בצידן: מה קורה לרקמת העצם של הילדים מתחת למים? איך הם מתמודדים בתנאי לחץ והאם התעשייה מנפקת להם ציוד מתאים? טוביה בסקינד מנסה להתמודד עם השאלות ועל הדרך נותן מדריך להורה המודאג.
הכתבה עם בועז סמוראי, גיבור מדור הפורטפוליו שלנו להפעם, מספקת היכרות מקרוב עם האיש שרגל אחת שלו תמיד במים. צלם מוכשר (שכולם אוהבים לאהוב), ומי שבמסגרת עיסוקו כיום כמוביל טיולי צלילה לאתרים מרוחקים בעולם, מבלה/עובד (תבחרו אתם את המונח המתאים) מעל ל-100 ימים בשנה בשלל אתרים אקזוטיים. שיחה עם האיש שעושה בדיוק מה שהוא רצה לעשות בחלומות הכי וורודים שלו.
וכן, יש לנו גם ראיון וחשיפה ראשונה של מאחורי הקלעים של הצילום הפנורמי התת-ימי המפורסם ביותר בעולם שצולם באילת. זהו מסוג הצילומים שאחרי שהוא פורסם לראשונה ללא מעט אנשים שמבינים בצילום (ובצלילה), נשמטה הלסת. לא היה ברור איך עשו ומה עשו. עכשיו הסודות נחשפים.
חברים, שתהיה שנה טובה, צלולה וברוכה!
דוד פילוסוף